İçeriğe geç

Iş Müfettişleri Nerede Çalışır

İş müfettişleri hangi kuruma bağlı çalışır?

İş Müfettişi; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda 4857 sayılı İş Kanunu ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca denetim ve gözetim yapan kişilere verilen unvandır.

İş müfettişi nelere bakar?

İş müfettişleri en yüksek riskli işkolundan en düşük riskli işkoluna kadar her alanda denetim yapmaya çalışırken, kendilerine gelen şikâyet veya başvurular üzerine de denetim yapmaktadırlar.

Müfettişler nerede görev yapar?

Müfettişin nerede çalıştığı sorusunun cevabı hem kamu hem de özel kuruluşlarda verilebilir. Çalışma alanlarına örnek olarak bakanlıklar, kamu iktisadi teşebbüsleri, yerel yönetimler, bankalar ve sigorta şirketleri verilebilir. Müfettişler özel sektörde, özellikle özel bankalarda ve büyük şirketlerde çalışırlar.

İş teftiş müfettişi nasıl olunur?

İş müfettişi olmak için dört yıllık üniversite eğitimi zorunludur. Üniversiteden mezun olduktan sonra, iş müfettişi yardımcısı sınavına ve iş müfettişi yeterlilik sınavına girmek ve yeterli puanı almak gerekir. Ayrıca, üç yıl boyunca iş müfettişi yardımcısı olarak çalışmak gerekir.

İş müfettişleri kaça ayrılır?

Kurul, Bakanlığa bağlı olup, teftiş yetkisine sahip bir başkan, Baş İş Müfettişi, İş Müfettişi ve İş Müfettiş Yardımcılarından oluşur.

Müfettiş maaşları ne kadar?

Bir müfettiş ne kadar maaş alır? Müfettiş olarak çalışan kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere göre değişir. Kasım 2024 itibarıyla bir müfettişin mevcut ortalama maaşı 65’tir.

Müfettiş görevden alabilir mi?

(1) Müfettişler, Devlet Memurları Kanununa tabi personelden, Devlet memurluğunda teftiş, denetim, ön inceleme ve soruşturmalar sırasında gerekli görülenlerden, hizmette kalmaları uygun görülmeyenleri geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.

Müfettiş olmak için hangi bölüm?

Müfettiş nasıl olunur? Müfettiş olmak için öncelikle temel eğitim almanız gerekir. Müfettişler genel olarak; işletme yönetimi, finans, muhasebe, hukuk, kamu yönetimi, ekonomi, işletme yönetimi ve benzeri alanlarda eğitim almış kişilerden seçilir.

Müfettiş hangi belgelere bakar?

İş müfettişi, işyerindeki her türlü kayıt ve sayım cetvelleri, defterler, belgeler, listeler, çizelgeler, raporlar, bordrolar, makbuzlar, banka ekstreleri, bildirimler, sağlık raporları, iş sağlığı ve güvenliği defterleri, tesis, makine ve ekipman, bakım ve muayene kartları vb.’yi tutmakla yükümlüdür. Bunları düzenli bir şekilde tutmak kanunen zorunludur.

Müfettiş olmak için hangi sınava girilir?

Müfettiş Yardımcılığı kadrosuna giriş sınavı; Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), yazılı sınav ve sözlü sınav olmak üzere üç aşamadan oluşur.

İş müfettiş yardımcılığı nedir?

İŞ TANIMI. İç denetim süreçlerini yürüten yardımcı müfettiş pozisyonundaki meslektaşlarımız, bankamızın ana birimlerini, yurt içi ve yurt dışı şubelerini, bilgi sistemleri ve teknolojilerini, ayrıca yönetimini üstlendikleri iştiraklerini denetlemekle görevlidir.

Müfettiş kime ait?

Müfettiş (Rusça: Ревизор, Revizor) Gogol’un beş perdelik eseridir. İngiltere’de basılan oyunun posteri. İlk kez 1836’da yayınlanan ve sahnelenen oyun, Çarlık Rusyası’ndaki yozlaşmış bürokrasiyi eleştiren bir komedidir.

İş müfettişleri ne iş yapar?

ç) Müfettiş: Çalışma hayatının gözetim, denetim ve teftişinden sorumlu, teftişe yetkili kıdemli iş müfettişlerini, iş müfettişlerini ve iş müfettiş yardımcılarını,

İş müfettişi yaş sınırı var mı?

2- İş Müfettiş Yardımcısı kadrosu için yapılacak giriş sınavına başvuru şartları: b) Giriş sınavı tarihi olan 01.01.2023 tarihinde otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

İş müfettişliği hangi puan türü?

Yurt içi veya yurt dışında Yükseköğretim Kurulunca denkliği kabul edilen bir eğitim kurumundan alınmış diploma. Yazılı sınava girmek isteyen adayların ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinden birinde 80 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.

İş teftiş kurulu hangi bakanlığa bağlıdır?

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulunun teşkilatını, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

İSG denetimini kim yapar?

İş sağlığı ve güvenliği denetimleri Sağlık ve Güvenlik Kurumu ve yerel yönetimlerden gelen müfettişler tarafından gerçekleştirilir.

İsg Katip hangi bakanlığa bağlıdır?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı | T.C.

OSGB hangi bakanlığa bağlıdır?

Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) yasal olarak; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini sunmak üzere kurulan, kanunen gerekli fiziki ve tıbbi donanıma sahip iş sağlığı ve güvenliği profesyonelleri (işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı…)”dır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kondom Kullanan Escort