İçeriğe geç

Etraf Ne Demek Tdk

Etrafın anlamı nedir?

Arapçada “side” yön anlamına gelir. Bu kelimenin çoğulu olan surround, sides kelimesinin çoğuludur. “Around” kelimesi birden fazla yönü ifade eden veya geniş bir alanı tanımlayan cümlelerde kullanılır. Bu kelimeden türetilmiş olup kapsamlı, detaylı ve derin anlamına gelir.

Etraf ne demek eski Türkçe?

Arapça ṭrf kökünden gelen ve “kenarlar, bölgeler, dört yön” anlamına gelen aṭrāf أطراف kelimesinden alınmış bir alıntıdır.

Erol ne demek TDK?

Erol ismi Türk kökenli bir erkek ismidir ve “er” kelimesi ile “ol” fiil kökünün birleşiminden oluşur. “Er” kelimesi “kahraman, cesur” anlamına gelirken, “ol” kökü varoluş, ortaya çıkma gibi anlamlara sahiptir.

Erez ne demek TDK?

Burada: “Engelle”.

Etraf nedir TDK?

Türkçe sözlükte “um” sözcüğünün anlamı “kenarlar, yanlar, etraf” olarak verilmektedir (Türk Dil Kurumu Sözlükleri-1b, 2022).

Etraf eş anlami nedir?

Çevre kelimesinin yerine kullanılabilecek eş anlamlılar çevre, çevre, vade, orta, dolaylı ve çevredir.

Etraf ne demek hadis terimi?

Eserlerin genel adı, sahabe veya hadis metinlerinin isimlerine göre alfabetik olarak düzenlenmiştir ve bazı hadisler başlangıçta belirtilmiştir. Around, “kenar, köşe, bir şeyin yanı” anlamına gelen side kelimesinin çoğuludur.

Eski dilde rica ederim ne demek?

tereccĊ, [A. recā > ىجرت] is. 1. Sorma. 2. Yalvarma.

Osmanlıca kız kardeş ne demek?

Ögey: “Ögey ata (üvey baba). Aynı şekilde ögey oğul, ögey kız da denir.” Singil: Kaşgarlı Mahmud’un “kocanın küçük kız kardeşi” olarak açıkladığı bu terim, Eski Türkçede genellikle “küçük kız kardeş” yerine kullanılır.

Erdoğan ismi ne anlama gelir?

Bu nedenle Erdoğan ismi, kişinin kendine özgü karakterini ve Türk kültürünün değerlerini ve doğaya olan bağlılığını ifade eder. Erdoğan isminin diğer anlamları: Sağlıklı doğmuş, cesur aziz.

Elif ismi ne anlama gelir?

Elif ismi, Arap alfabesindeki ilk harfin ismidir. Harfin ince ve uzun şeklinden dolayı bu isim büyük bir renge benzetilir. Ve uzun boylu, zarif bir kızı belirtmek için kullanılır. Bu aynı zamanda arkadaşlık anlamını da içerir.

Sibel isminin anlamı nedir?

Anadolu’da kızlara verilen Sibel ismi doğrudan bu tanrıçadan türemiştir. Ayrıca kelime Farsçada yağmur damlası anlamına gelir ve o dildeki sebil (su, kuyu) kelimesiyle aynı köke sahiptir. Ayrıca buğday başağı anlamına gelir. Kelimenin Yunanca “büyücü” veya “falcı” anlamına geldiği de iddia edilmektedir.

Erte ne demek TDK?

Sözlüğün onuncu baskısında (TDK 2005: 648) “erte” sözcüğü “bir gün veya olaydan sonraki zaman” karşılığı olarak sunulmuş ve “bayramdan sonra, savaştan sonra” gibi örneklerle desteklenmiştir. ibaresi son baskıdan çıkarılmıştır.

Rakim ne demek TDK?

Yükseklik veya yükselti, bir cismin bilinen bir düzleme göre yüksekliğidir.

Erzan ne demek TDK?

Arapça: El-Erzan;(1) Dalları sert olan, sopa ve baston yapılan ağaç. Yine Erzan; Su dengesini sağlayan yüksek yer olarak da adlandırılır.

Nedret Türkçe ne demek?

Nedret ismi “nadir, asil, nadir” anlamına gelmektedir.

İthaflı ne demek?

TDK’ya göre adanma; bir kimse adına bir şey vermek veya bağışlamak anlamına gelir.

Neçen ne demek?

Türkçede tek biçimli olan ve daha çok “belirsizlik” ifade eden “nett” sözcüğü, Eski Türkçe döneminde “ne ask” sözcüğü ile +çA eşdeğerlik eklerinin birleştirilmesiyle oluşmuştur.

Gözeten anlamı nedir?

koruyucu, koruyucu, himayeci (kişi)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kondom Kullanan Escort